Zpiderland

Monday, January 30, 2006

Freak OuTv

Πήρα χθες το πρόγραμμα της εβδομάδας να σταμπάρω καμιά καλή ταινιούλα και κόλλησα με τις επιλογές του Mega Chanelε. Κυριακή βράδυ (χθες) 2:15 'Η Κατάρα του πράσινου σκορπιού' του Γούντι Αλεν. Μα καλά αυτό δεν το είχε πριν από 10 μέρες; Τέλος πάντων συνεχίζω. Δευτέρα βράδυ (έλα τυχεράκηδες το προλάβατε το κελεπούρι) 1:30 'Πανικός στον κυβερνοχώρο' ποιανού σκηνιθέτη μη ρωτάτε προφανώς δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του. Μια από τις αηδίες που βάζει το Mega για να γεμίζει το πρόγραμμα μετά τις 00:00. Ξανά μανά 2η προβολή μέσα σε 10 μέρες. Φτάνω στην Τετάρτη: 'Νοσοκόμα Μπέτι' φαίνεται πως μετά το τρομερό σουξέ που σημείωσε η Ζελβέγκερ κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης προβολής (η ταινία ξαναπροβλήθηκε πριν από 8 ημέρες) το Mega αποφάσισε ότι οι τηλεθεατές που τη χάσανε αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.
Μωρέ μπράβο το Mega Cinema ζει και βασιλεύει...

Η καλύτερη ταινία της εβδομάδας (Βουλή δεν πιάνω) φαίνεται πως είναι η 'Σκυλίσια Μέρα' με παλιό καλό Πατσίνο (1975) η περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ALPHA, αν και την είχα ξαναπετύχει στο πρόγραμμα πριν από 1-2 μήνες (δεν είμαι σίγουρος αν προβλήθηκε τελικά).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το 'Πολίτης Κέιν: Το παρασκήνιο'. Το παρασκήνιο πίσω από τα γυρίσματα της καλύτερης ταινίας όλων των εποχών -σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου- σύμφωνα με την οπτική του Ρίντλεϋ Σκοτ. Ενημερωτικά για να πάρετε μια ιδέα ο κ. Κέιν ήταν αληθινό πρόσωπο. Δε λεγόταν στην πραγματικότητα Κέιν όμως υπήρχε. Πρόκειται για ένα μεγιστάνα με ιδιαίτερα μεγάλη δύναμη εξουσίας κατά την περίοδο 1915-1935 (στην τύχη, για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι χρονολογίες). Ο Γουέλς τα έβαλε μαζί του δημιουργώντας τον Πολίτη Κέιν και ο μεγιστάνας έκανε ότι μπορούσε για να τον καταστρέψει. Η καλύτερη ταινία όλων των εποχών (πολύ καλή ταινία - λίγο τραβηγμένος όμως αυτός ο τίτλος) προβλήθηκε εκείνη την εποχή στο σινεμά μόνο για λίγες ημέρες. Δέχθηκε πολύ σκληρές κριτικές και θεωρήθηκε αποτυχημένη. Το μέλλον του Γουέλς ήταν πραγματικά δυσοίωνο, καθώς κανένας παραγωγός δεν ήθελε πλέον να συνεργαστεί μαζί του. Η αξία της ταινίας αναγνωρίστηκε μετά από 20 χρόνια.

Τι λέτε αρκετά ενδιαφέρον; Μάλλον δεν έχουν την ίδια άποψη οι αρμόδιοι του Star, αλλιώς δεν εξηγείται η ώρα μετάδοσης: 4:15 την Πέμπτη.

Παρακαλώ βγάλτε επιτέλους τον αυτόματο πιλότο. Κοροϊδεύουμε το ALTER με τους Ταμτάκους και τους Παρθενοκυνηγούς, αλλά κι εσείς οι υπόλοιποι δεν πάτε πίσω

Καλή βδομάδα

11 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home