Zpiderland

Saturday, April 23, 2005

Maximum Overdrive

Οι χειρότεροι εφιάλτες του Στηβεν Κινγκ ζωντανεύουν. Όταν έγραφε το Maximum Overdrive (1986) με τις μηχανές που σκότωναν τους ανθρώπους, σίγουρα δε θα είχε φανταστεί πως σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα το εφιαλτικό του σενάριο θα πραγματοποιούταν.
Τα φονικά σίδερα (λεζάντα σε δελτίο ειδήσεων) χτυπήσανε τρεις φορές πριν περάσει καλά καλά ένας χρόνος. Το υπουργείο Άμυνας προφανώς θέλησε να συνθηκολογήσει με τα φονικά σίδερα που εισέβαλλαν στη χώρα μας ερχόμενα από την Κίνα ώστε να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το γεγονός ότι επι εννέα (δεκαπέντε απ'ότι μαθαίνω σήμερα) μήνες τα φονικά σίδερα, που είχαν αφαιρέσει από τις συσκευές τους τόσο περίτεχνα τη γείωση, κυκλοφορούσαν και εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα μας.
Προσοχή! Περίπου 338 σιδεροφονιάδες εξακολουθούν να βρίσκονται ελεύθεροι τριγύρω μας, έτοιμοι για να διαπράξουν νέους φόνους. Η εταιρία που τα έστειλε στη χώρα μας έβγαλε πριν από καιρό ανακοίνωση περι βλάβης κτλ. Σήμερα πάντως κάνει τον κινέζο και δεν αποκλείεται (μπα τώρα που το ξανασκέφτομαι αποκλείεται*) να έχει και δίκαιο αφού όπως λένε κανένας δεν τους ενημέρωσε σχετικά με τους 3 θανάτους.
Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ (Ελευθεροτυπία) κι εδώ (Τα Νέα)
Τέλος έκανα μια μινι έρευνα προσπαθώντας να καταλάβω τι πρόβλημα δημιουρήσαμε στα σίδερα και μας συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ψάχνοντας σε αρχεία ειδήσεων βρήκα ένα άρθρο που ίσως δικαιολογεί τη στάση των σιδεροφονιάδων. Δείτε εδώ με τι γελοίο τρόπο ταπεινώσανε μερικοί γελίοι τα σίδερα και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα




Death for the Human

Update#1

Η ανακοίνωση της εταιρείας που καταχωρήθηκε στον Τύπο σε ένα πλαίσιο 4Χ6 cm έγραφε:
"Για προληπτικούς λόγους που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των καταναλωτών, παρακαλούνται όσοι έχουν αγοράσει ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος μάρκας PERLA, τύπου CIR 2038 C Inox, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον υπεύθυνο της εταιρείας ΠΕΡΛΑ Α.Ε. κο Νερατζάκη Σταύρο στο τηλ 2510 392 180 για αντικατάσταση της συσκευής"

*Βρε μήπως δεν είχαν καταλάβει οι υπεύθυνοι τη σοβαρότητα του θέματος; Περίεργο. Ιδίως μετά το θάνατο τεχνικού της ίδιας της εταιρείας ΠΕΡΛΑ, ο οποίο έπαθε ηλεκτροπληξία το Σεπτέμβρη του 2004, δηλαδή πριν 8 μήνες!



2 Comments:

  • Heavy metal καταστάσεις.. άπαιχτοι οι συνειρμοί σου, zpi!

    "We are the mighty Irons, take us to your leaders[..]Don't run, we are your friends!"

    PS: Το λατρεύω το Maximum Overdrive, ακριβώς επειδή είναι τόσο cheesy :-P

    By Blogger Oneiros, At April 23, 2005 3:46 PM  

  • 1ον)'Don't run we are your friends'
    Γαμάτο το Mars attack. Πολύ τσάκαλος ο Tim Burdon.
    2ον) Προσπάθησα να ψευτοζωγραφίσω πάνω στο σίδερο μάτια,μύτη, στόμα κτλ αλλά είναι εμφανές ότι το ταλέντο δεν το κατέχω. Ευτυχώς ο Θεός με προίκισε με τόοσα άλλα προσόντα :-D

    By Blogger Zpi, At April 23, 2005 6:05 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home