Zpiderland

Wednesday, April 20, 2005

Zpiderland's Spam Birthday

20/4/2005 γιορτάζουμε στη Zpiderland την πρώτη εμφάνιση spam comment που παρατηρήθηκε στο post 'Ευρω Δημοψήφισμα' :-D
Με αφορμή το spam comment του lori έριξα μια ματιά στο διαδίκτυο και βρήκα μια σχετική έρευνα που έγινε το Δεκέμβριο του 2004 στις ΗΠΑ. Στη μελέτη αυτή ζητήθηκε η άποψη χρηστών του διαδικτύου σε θέματα που αφορούν τα spam mail και όχι μόνο. Τα σημεία που συγκρατώ είναι ότι:

78% δεν πιστεύει πάντα τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομέων των εταιρειών παροχής ανάλογων υπηρεσιών.

66% πιστεύει πως οι περισσότερες εταιρείες, αν είχαν την ευκαιρία, θα εκμεταλευόντουσαν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αν πίστευαν πως δεν θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν.


και σχολιάζω:
καλά κάνει ο κοσμάκης και είναι επιφυλακτικός σε ότι έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων. Μήπως θα έπρεπε όμως να ρίχνουμε και καμιά ματιά στα ψιλά γράμματα πριν επιλέξουμε το 'I Agree' στη φορμά του εκάστωτε registration?
Πως λέγανε οι παλιοί "το πουλί και την υπογραφή να προσέχεις που τα βάζεις"...


Update#1: Το 1ο comment έχει να κάνει με το Ευρωσύνταγμα και όχι με spam ή registration forms, όποιος ενδιαφέρεται ας το διαβάσει.
Update#2: Σήμερα μου κάνει νερά το blogger όταν βάζω τα www πριν το zpiderland. Αν συναντήσει κάποιος γνωστός σας πρόβλημα, πείτε του να πληκτρολογήσει σκέτο http:zpiderland.blogspot.com

2 Comments:

  • Μετά απο μια σύντομη μελέτη του ευρωσυντάγματος, οι όποιες επιφυλλάξεις μου για τις ατομικές ελευθερίες ή και την εθνική κυριαρχία διαλύθηκαν.Καταρχήν το κείμενο ξεκαθαρίζει απο την αρχή την απαγόρευση διακρίσεων οποιασδήποτε φύσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, υπερασπίζεται την ελευθερία του ατόμου και της έκφρασης σε όλους τους τομείς.Με λίγα λόγια ότι ισχύει για τα περισσότερα εθνικά συντάγματα ισχύει και γι αυτό στον τομέα αυτό.Ιδιαίτερα θετικό κατά την άποψή μου είναι το γεγονός ότι το ευρωσύνταγμα προβλέπει τρόπο αποχώρησης κράτους μέλους (άρα και κατάργησή του στο κράτος αυτό) εν αντιθέση με το εθνικό μας σύνταγμα που προβλέπει ως μόνο τρόπο κατάργησής του επανάσταση,πραξικόπημα ή πόλεμο.Κατά τα άλλα, το κείμενο θεσμοθετεί κυρίως τον τρόπο λειτουργίας της ευρωπαικής ένωσης, δεν καταργεί την ιθαγένεια, την γλώσσα,την υπηκοότητα, κατηγορηματικά μάλιστα δηλώνει πως τα διαφυλλάτει.Πρόκειται για ένα όχι και τόσο δεσμευτικό κείμενο με θετικό το γεγονός ότι είναι αρκετά ελεύθερο, με αρνητικό όμως το ίδιο ακριβώς,καθώς αφήνει περιθώρια για αλλαγές σε ορισμένους τομείς και δίνει το βάρος στους επι μέρους νόμους.Ιδιαίτερη ικανοποίηση για στους έλληνες θα προκαλεί η αναφορά επι λέξη στο σύνταγμα πως σε περίπτωση εχθρικής εισβολής σε χώρα μέλος, τα άλλα μέλη είναι υποχρεωμένα να συνδράμουν με όλα τους τα μέσα υπέρ της.Τελειώνοντας να σημειώσω πως η αίσθηση που αφήνει το κείμενο αυτό είναι ότι ίσχυε μέχρι τώρα εξακολουθεί να ισχύει,θεσμοθετείτε η λειτουργία της ένωσης και αφήνετε περιθώριο για αλλαγές-βελτιώσεις υπό όρους στο παρών κείμενο.

    By Anonymous Anonymous, At April 21, 2005 2:23 PM  

  • >Καταρχήν το κείμενο ξεκαθαρίζει απο >την αρχή την απαγόρευση διακρίσεων >οποιασδήποτε φύσης σε πανευρωπαϊκό >επίπεδο, υπερασπίζεται την ελευθερία >του ατόμου και της έκφρασης σε όλους >τους τομείς.

    Ευτυχώς διευκρινίζει ότι δεν μπορούμε να έχουμε είλωτες...

    >Ιδιαίτερα θετικό κατά την άποψή μου >είναι το γεγονός ότι το >ευρωσύνταγμα προβλέπει τρόπο >αποχώρησης κράτους μέλους (άρα και >κατάργησή του στο κράτος αυτό) εν >αντιθέση με το εθνικό μας σύνταγμα >που προβλέπει ως μόνο τρόπο >κατάργησής του >επανάσταση,πραξικόπημα ή πόλεμο.

    Απ' την άλλη όμως, για να τροποποιηθεί έστω και μια παράγραφος προϋποθέτει ομοφωνία και των 25 (σήμερα) μελών. Μάλλον λοιπόν πάμε σε Σύνταγμα αμερικάνικου τύπου.

    >Ιδιαίτερη ικανοποίηση για στους >έλληνες θα προκαλεί η αναφορά επι >λέξη στο σύνταγμα πως σε περίπτωση >εχθρικής εισβολής σε χώρα μέλος, τα >άλλα μέλη είναι υποχρεωμένα να >συνδράμουν με όλα τους τα μέσα υπέρ >της.

    Εννοείς ότι τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι διότι πλέον δεν μπορούν οι Τούρκοι να μας νικήσουν σε περίπτωση σύρραξης; Αφελές. Ας δούμε καλύτερα τι προβλέπει το σύνταγμα/συνθήκη για το δικαίωμα επεμβάσης στα εδάφη μιας χώρας μέλους που κινδυνεύει από την τρομοκρατία και πες μου μετά εσύ τι θεωρείται ως τρομοκρατία.

    >πως η αίσθηση που αφήνει το κείμενο >αυτό είναι ότι ίσχυε μέχρι τώρα >εξακολουθεί να ισχύει,θεσμοθετείτε >η λειτουργία της ένωσης

    Αυτό είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε. Εξακολουθεί να ισχύει ότι ίσχυε μέχρι τώρα δηλ. η συνθήκη της Νίκαιας και απλά τώρα θεσμοθετείται. Γι' αυτό και είναι ανόητο κάποιοι που μέχρι τώρα στήριζαν της ΕΕ και τους θεσμούς της, να δηλώνουν κατά του Ευρωσυντάγματος. Αυτά.

    By Blogger amarkos, At April 21, 2005 8:11 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home