Zpiderland

Tuesday, May 03, 2005

Spiderman Ο Ναζιστής

Ο μύθος του υπερήρωα Spiderman είναι τελείως αναληθής. Ποτέ δεν υπήρχε στην πραγματικότητα υπερήρωας Spiderman. Αφήστε και το μεγάλο παραμύθι ότι τάχα μου τάχα μου ο Spiderman ήταν άνθρωπος αράχνη και πετούσε ιστούς από το μανίκι του και πηδούσε από ταράτσα σε ταράτσα και και και. Όλα ψέματα. Κοιτάξτε εδώ πως έχουν τα πράγματα για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Κατ’αρχήν ο Spiderman ήταν Γερμανός. Γεννήθηκε στο Μόναχο το 1926 και το αληθινό του όνομα ήταν Joseph. Μεγάλωσε έχοντας ως πρότυπο τον Χίτλερ. Σκοπός ζωής ήταν η επικράτηση της Άριας φυλής και η παντοδυναμία της Γερμανίας σε ολόκληρη την υφήλιο.

Στα 11 του είχε ήδη γραφτεί στο κατηχητικό του Γ’Ράιχ. Ήταν τόσο προσηλωμένος στις διδασκαλίες των Ναζο-διδασκάλων του που δεν έχανε μάθημα ούτε όταν ήταν άρρωστος. Το πρωί πήγαινε πάντα πρώτος στο κατηχητικό και άφηνε ένα μήλο στην έδρα. Speichellecker (γλείφτη) τον φωνάζανε πειραχτικά τα υπόλοιπα παιδιά. Στην αρχή τον ενοχλούσε, αλλά σιγά σιγά με τον καιρό το συνήθισε. Όταν κατάλαβαν οι συμμαθητές του ότι δεν τον ενοχλούσαν πλέον τα πειράγματα σταμάτησαν να τον κοροϊδεύουν. Παρ’όλα αυτά συνέχισαν να χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο που του είχαν βγάλει, μόνο που πλέον το είχαν τροποποιήσει σε ‘Spei’ ώστε να ακούγεται πιο φιλικά.

Στα 16 του ο Spei ήταν μέλος της Χιτλερικής νεολαίας. Καλογυμνασμένος με ξυρισμένο κεφάλι το έπαιζε και πολύ άντρακλας. Του άρεζε όταν βρισκόταν με τα φιλαράκια του να φουσκώνει τα μπράτσα του και να περιαυτολογεί «Καλά είμαι και πολύ άντρας έτσι;». Όλος ο κόσμος στο γκέτο τον γνώριζε πλέον με το ψευδώνυμο του Spei. Ο ίδιος μάλιστα την είχε δει τόσο άντρακλας που συνήθιζε να συστήνεται ως Spei ο άντρας. Ήταν γνωστός νταής στη γειτονιά και οι υπόλοιποι πιτσιρικάδες της νεολαίας τον είχαν σε εκτίμηση. Η ευρεία αποδοχή που απολάμβανε ο Spei από τους άμυαλους συνομήλικους του συντέλεσε καθοριστικά στη δημιουργία της ηγετικής περσόνας που προσπαθούσε να προβάλλει προς τα έξω ο ίδιος. Σιγά σιγά με τον καιρό η φήμη του εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας. Λίγο το γεγονός ότι είχε γίνει πλέον γνωστός Ναζί στα πέριξ, λίγο η καθοδήγηση των αρχι-ναζί σχετικά με το πεπρωμένο της Άριας φυλής, τα μυαλά του Spei πήραν τόσο αέρα που είχε αρχίσει να πιστεύει πραγματικά ότι βρισκόταν στη Γη ως απεσταλμένος του Θεού για να εκπληρώσει το θέλημά του.

Τις νύχτες οργάνωνε βραδιές ολοκαυτώματος. Έπαιρνε την παρέα του και καίγανε καταστήματα ξένων μεταναστών. Του άρεζε μάλιστα να κάνει κήρυγμα στους κακόμοιρους μετανάστες την ώρα που οι φλόγες κυρίευαν εξ ολοκλήρου το ανυπεράσπιστο κατάστημα. Έτσι λοιπόν ένα Αυγουστιάτικο βράδυ ο Spei με την παρέα του φόρεσαν τις άσπρες κουκούλες τους, μπουκάρανε σε ένα ψιλικατζίδικο ενός Μεξικάνου μετανάστη και τα κάναν όλα λίμπα. Αφού δείρανε τον Μεξικάνο και βάλανε φωτιά, ο Spei τον πλησίασε, έβγαλε την κουκούλα, τον κοίταξε στα μάτια με βλέμμα διεστραμμένης μεγαλοπρέπειας και άρχισε να βγάζει τον αγαπημένο του λόγο την ώρα που οι φλόγες αντικατοπτριζόταν στο ξυρισμένο του κεφάλι:

«Ich bin Spei der man» (Ιχ μπιν Σπάι ντερ μαν)

Μετάφραση: «Είμαι ο Spi ο άντρας»

αυτόματη μετάφραση:«Είμαι ευλογημένος από τον Θεό. Βρίσκομαι εδώ για να απονείμω τη Θεία Δίκη. Υποκλιθείτε στην Άρια Φυλή...»

Τέτοιες αηδίες έλεγε στους φτωχούς μετανάστες την ώρα που τους κατέστρεφε τη ζωή και έβγαζε κραυγές σαν τον Μαμρα από τους Thundecatch για να τονίσει την επιβλητική του παρουσία.

Η φήμη του Spei εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη Γερμανία. Οι μετανάστες που δε μιλούσαν καλά τα γερμανικά δε μπορούσαν να καταλάβουν το όνομα του Spi. Νόμιζαν ότι ο αρχηγός της Χιτλερικής νεολαίας λέγεται Spiderman και το διέδιδιδαν από στόμα σε στόμα.

Όταν τελείωσε ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος, η φήμη του Spei είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η γερμανική κυβέρνηση προσπαθώντας να επουλώσουν τις ανοιχτές πληγές άρχισαν να διαδίδουν φήμες ότι ο Spiderman δεν είναι τέτοιος παλιοχαρακτήρας αλλά πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καλόοο παιδί. Για να θολώσουν τα νερά άρχισαν να τον παρουσιάζουν ως υπερ ήρωα προσπαθώντας να αντιστρέψουν τελείως το αρνητικό κλίμα που υπήρχε γύρω από το όνομα του πιο γνωστού Γερμανού. Βγάλανε μάλιστα ιστορίες ότι το όνομα του Spiderman δεν είναι τυχαίο, αλλά βγαίνει από το Spider (αράχνη) και το man (άνθρωπος). Κάπως έτσι ξεκίνησε η μυθοπλασία. Σύντομα άρχισαν να δημοσιεύουν οι Γερμανοί και δήθεν αληθινές ιστορίες με τον Spiderman να συλλαμβάνει δολοφόνους κι εγκληματίες εγκλωβίζοντας τους στους ιστούς του κτλ κτλ. Αφού συνέχισαν την προπαγάνδα για πολλά χρόνια, το 1970 θέλοντας να αποδείξουν ότι η Γερμανία έχει αποποιηθεί πλέον οριστικά το κακό της παρελθόν, λάδωσαν τους κατάλληλους ανθρώπους στην Αμερική ώστε να δημιουργηθεί σε κόμικ ο Υπερήρωας Spiderman. Έτσι κι έγινε. Το 2000 μάλιστα η προπαγάνδα συνεχίστηκε, καθώς τα μεγάλα κεφάλια του Hollywood λαδώθηκαν με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει η πρώτη ταινία που θέλει τον Spiderman να είναι καλός Υπερήρωας, να νοιάζεται και να βοηθάει τους συνανθρώπους του, να ερωτεύεται, να χάνει δικούς του ανθρώπους και οποιαδήποτε άλλη αηδία θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να γίνει ο Spiderman συμπαθής στον κόσμο. Το 2004 η παρωδία άρχισε να παίρνει τραγικές διαστάσεις με τον Spiderman να χτυπάει με σικουελ.

Έτσι λοιπόν χρόνο με το χρόνο η γερμανική ηγεσία κατάφερε αυτό που ήθελε. Στις μέρες μας ο Spiderman αντί για αχρείος και ελεεινός ναζιστής, θεωρείται υπερήρωας και σωτήρας του κόσμου.

Τι απέγινε όμως αλήθεια ο Joseph; Που βρίσκεται σήμερα; Η αλήθεια είναι ότι ο Spei σήμερα έχει πετύχει το στόχο του. Έπεισε όλη την ανθρωπότητα ότι είναι όντως ο εκλεκτός του Θεού. Ο Spei εδώ και 15 περίπου μέρες έχει εκλεχθεί Πάπας και απολαμβάνει την αποδοχή ολόκληρης της ανθρωπότητας. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο ψωνισμένος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για όνομα διάλεξε το Βενέδικτος που σημαίνει στα λατινικά ‘ευλογημένος’. Τυχαίο δεν μπορεί να είναι ούτε και το γεγονός ότι αν προσθέσουμε τα νούμερα που αντιστοιχούν στα γράμματα της λέξης ‘Βενέδικτος’ παίρνουμε ως αποτέλεσμα 666 (για περισσότερες λεπτομέρειες κοιτάξτε εδώ). Είναι πιστεύω σαφές πλέον ότι ο Spiderman ήταν και είναι ένας αδίστακτος σατανάς. Πολλοί θα σπεύσουν να με κακοχαρακτηρίσουν και να υπερασπιστούν την τιμή του Πάπα Spiderman, εγώ όμως θα ξέρω ότι υπήρξα πιστός στο καθήκον μου και συνέβαλλα στην αποκατάσταση της αλήθειας.

ΥΓ:

#Όσοι πιστέψατε ότι όλα όσα διαβάσατε είναι αληθινά, σίγουρα είστε αγαθοί

#Όσοι δεν πιστέψατε τίποτε από όσα διαβάσατε, σίγουρα είστε πιο αγαθοί απ’ότι νομίζετε.

14 Comments:

  • Το fiction, τα factoids και ο πολιτικός λόγος φτιάχνονται από τα ίδια υλικά' μόνο οι δοσολογίες αλλάζουν :-)

    By Blogger Oneiros, At May 03, 2005 11:35 PM  

  • Τί πίνει αυτό το παιδί;

    By Blogger Nassos K., At May 04, 2005 2:03 PM  

  • Den 3erw ti pinei, alla to exei balei stoxo zwhs na mou katastrepsei oles tis paidikes mou mmhmes. San enan allo pou mou e3hgouse pws oi tainies tou Disney prow8ousan ta dutika stereotupa, katapiezan to feminismo kai agnoousan tis meionothtes... Zpi, exeis na peis kati kai gi'auto? Mporeis na 3ekinhseis apo thn Pentamorfh kai to Teras... :)

    By Blogger Beta Blank, At May 05, 2005 1:00 AM  

  • dior8wsh: oxi mnhmes, eikones. Giati an htan mhnmes tote mallon 8a hmoun enas apo tous efta nanous (o Gkriniarhs kata ta osa mou lene...)

    By Blogger Beta Blank, At May 05, 2005 1:01 AM  

  • Φοβερό...! Περιμένω και για τον He-man, τον έχω άχτι:P

    By Blogger Unknown, At May 05, 2005 4:02 PM  

  • >Περιμένω και για τον He-man, τον έχω άχτι:P

    O He-Man ήταν gay.

    By Blogger tsonix, At May 07, 2005 6:04 AM  

  • για τους Fantastic Four ξέρουμε τίποτα;

    By Blogger ilias n., At May 08, 2005 3:00 PM  

  • Κατ'αρχάς συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση στα σχόλια αλλά τις τελευταίες 5 μέρες έλειπα σε ταξίδι (Ωραία η Ρόδος, ρωτήστε και τον Mark).
    Λοιπόν έχουμε και λέμε:

    -έχω περιορίσει το αλκοόλ (για ναρκωτικά δεν το συζητάμε)

    -για την πεντάμορφη και το τέρας δεν έχω πληροφορίες, για τον Donald Duck κάτι πήρε το αφτί μου αλλά περιμένω να διασταυρώσω τις πηγές μου

    -Η περίπτωση της Wonder Woman δεν έχει αναλυθεί ακόμα, περιλαμβάνεται όμως στα προσεχώς
    -Πολύ άχτι με τον He-man, δεν ξέρω τι σας έχει κάνει αλλά για να το λέτε κάτι θα ξέρετε. Θα το ψάξω.

    -Ζήτω ο συλβέστερ, αλληλεγγύη και στο κακόμοιρο κογιότ.

    -Lemmy επιτέλους μιλάς σωστά :-)

    -Οι fantastic four αποφεύγουν τη δημοσιότητα. Κάτι ακούγεται όμως για σεξουαλικά τρίγωνα, τετράγωνα και δε συμαζεύεται

    By Blogger Zpi, At May 08, 2005 4:02 PM  

  • ωχ, κατάλαβα, στη λάρισα ζουν οι fantastic four!

    By Blogger ilias n., At May 08, 2005 7:43 PM  

  • Αλληλεγγύη για Κογιότ, Ταζ, Biscuit Monster και τους λοιπούς losers των κινουμένων σχεδίων. Είμαστε μαζί σας!

    By Blogger Unknown, At May 08, 2005 9:26 PM  

  • Κι εκεί που χαμογελούσα θριαμβευτικά διαβάζοντας το YΓ#, διαβάζω το ΥΓ## και μου κόβεται το γέλιο.

    Δεν παίζω.

    Πάω να δω Παπαγιαννόπουλο. :-P

    By Blogger mindstripper, At May 16, 2005 4:11 PM  

  • Ο Spiderman ωχριά μπροστά στον Παπαγιαννόπουλο. Καλή επιλογή
    :-D

    By Blogger Zpi, At May 16, 2005 5:19 PM  

  • Great work!
    [url=http://lmajztod.com/lcip/alih.html]My homepage[/url] | [url=http://zuysdbkh.com/gvtt/oonp.html]Cool site[/url]

    By Anonymous Anonymous, At September 17, 2006 10:43 PM  

  • Nice site!
    http://lmajztod.com/lcip/alih.html | http://wjvlhwvv.com/ifqi/fojz.html

    By Anonymous Anonymous, At September 17, 2006 10:44 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home